Výprask od Indiánů. Olomoučtí Kohouti si z Plzně vezou "desítku"



 12. 09. 2017

Třetí extraligový zápas letošní sezóny Olomouci vůbec nevyšel. Utkání na ledě Plzně se proměnilo spíše v noční můru Hanáků, zatímco Olomoučtí se prosadit nedokázali, indiáni se trefili hned desetkrát. Kohouti jsou tak i po třech kolech stále bez bodu.

Už od prvních minut nevycházelo Hanákům utkání na ledě Plzně tak, jak si představovali. V páté minutě využili chyby hostujícího brankáře a po přesné střele Tomáše Mertla vedli. O chvíli později vedli indiáni už o dvě branky, když  se krásnou individuální akcí blýskl exolomoucký Denis Kindl a mířil přesně za záda Konráda.

Hned na začátku druhé třetiny mohli Hanáci snížit, když Holec našel dobře najíždějícího Dávida Buce, ten ale nezpracoval puk tak, jak chtěl. Ze třetí branky se pak znovu radovali domácí, když olomouckého brankáře překonal Dominik Kubalík. Ve 36. minutě bylo s Olomoucí ještě hůř, když se Plzeň trefila hned dvakrát během necelé minuty. Nejdříve David Stach, poté zkušený Ondřej Kratěna, který hokejově vyrůstal na Hané.

 I ve třetí třetině pokračovala plzeňská kanonáda. Už na začátku přidal šestou branku domácích Miroslav Indrák, o pět minut později přidal svou druhou branku v utkání Dominik Kubalík. Definitivní tečku za utkáním pak udělaly tři góly během čtyř minut, když se dvakrát trefil Tomáš Mertl a hattrick pak zkompletoval Dominik Kubalík.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 10:0 (2:0, 3:0, 5:0)
Branky a nahrávky:
5. Mertl (Straka), 12. Kindl (Kodýtek, Kratěna), 22. D. Kubalík (Stach, Indrák), 36. Stach (D. Kubalík), 36. Kratěna (Kracík), 44. Indrák (Pulpán, Mertl), 49. D. Kubalík (Stach, P. Kadlec), 50. Mertl (Gulaš, Straka), 53. Mertl (Gulaš), 54. D. Kubalík (Stach, Indrák)

 

Sestava HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Kvasnička, P. Kadlec (C), Pulpán, D. Sklenička, Moravčík, Jones – Straka, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg – Kodýtek.

Sestava HC Olomouc: Konrád (Matoušek) – Houdek, Ondrušek (A), Vyrůbalík (C), Škůrek, L. Galvas, Dujsík, J. Galvas – Strapáč, J. Knotek (A), Buc – Burian, Sundher, Skladaný – Holec, Herman, R. Vlach – Laš, Řípa, Jergl.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: