Dvě kočky v Plzni skončily v krabici před útulkem, morče zase i s klecí v popelnici



 26. 09. 2017

Krabici s přibližně ročními kočkami odložil neznámý řidič u plzeňského útulku a odjel. Zahlédla ho pracovnice útulku. O den později pak muž v Plzni na Borech nalezl v popelnici klec i s morčetem.

Zhruba asi tak roční kočky si budou muset zvykat na nový domov prozatím v plzeňském útulku. Před jeho branami je totiž nechal neznámý řidič. 

Ten v sobotu brzy ráno u útulku přibrzdil, aby zde vyložil krabici a zase rychle odjel. Zahlédla ho zaměstnankyně útulku. 

"Obě kočky byly po zdravotní stránce v pořádku, neměly žádná viditelná zranění. Ten, kdo je k útulku přivezl, jim zanechal v krabici hračky," uvedla k případu mluvčí městské policie v Plzni Jana Pužmanová. 

V popelnici byla klec i s živým morčetem
Kočky nebyly jediným zvířetem, které o víkendu v Plzni někdo odložil. V neděli v noci odchytová hlídka vyrazila na Bory.

"Na linku městské se obrátil obyvatel ulice Žižkova. Když šel muž vysypat odpadky, nalezl na popelnici klec i s morčetem," uvedla Pužmanová.

"Jelikož se nezdařilo zjistit, komu hlodavec patřil, předali ho strážníci do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici, kde se o něj starají," dodala mluvčí strážníků. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: