Západočeská metropole žije sportem. Sportmanii navštívilo o víkendu 17 tisíc lidí



 21. 08. 2017

Sportovní událost léta navštívily o prvním víkendu v Plzni tisíce lidí. Jen sobotního překážkového závodu se zúčastnilo na dva tisíce běžců. Mezi návštěvníky jsou nejpopulárnější trampolíny, lezení a střelba. V pondělí přijede lezec Ondra, horolezec Trávníček či thai a kickboxer Šimek.

Plzeňská sportovní událost, Letní Sportmanie, hlásí po prvním víkendu tisíce účastníků. V sobotu 19. srpna přišlo do areálu za obchodním centrem 10 tisíc lidí, o den později to bylo 7 tisíc.

„Ta návštěvnost je výborná. Sobotního překážkového závodu Predator Run se zúčastnily téměř dva tisíce běžců,“ přiblížil Filip Marian z odboru sportu plzeňského magistrátu.

„Největší zájem evidujeme o outdoorovou sestavu trampolín neboli Jump Arenu. Žádanou atrakcí je též lezecká stěna a sektor věnovaný střeleckým disciplínám,“ doplnil Marian.%banner%

V areálu se lidé mohli potkat také s prvními sportovními osobnostmi, kterými byli hokejový trenér a psycholog Marian Jelínek, kickboxer Petrem Vondráčkem či hokejista Jakub Jeřábek.

„Velkým lákadlem v pondělí 21. srpna bude beseda a přednáška jednoho z nejlepších světových lezců Adama Ondry a horolezce Jana Trávníčka. Besedovat s fanoušky budou od 17. hodiny na hlavní Amfiteátr stage a přednášet poté od 18. hodiny ve stanu Pilsner Urquell,“ prozradil Filip Marian.

„Na menší Krašovské stage se zase od 17.30 hodin představí mistr republiky v thaiboxu a kickboxu Lukáš Šimek,“ dodal mluvčí Marian.

V areálu také začala ranní cvičení, v neděli se jich zúčastnilo kolem 60 lidí. Sportmanie potrvá do příští neděle 27. srpna.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: