Plzeň na 99. výročí republiky otevře památky. Za symbolických 28 korun, nebo zdarma




Bohatý program pro všechny bez rozdílu věku, vyznání či povolání, to budou oslavy vzniku první republiky v Plzni. Na své si přijdou milovníci památek, historických prostředků MHD, sportu či jídla. Den zakončí vzpomínkové setkání na náměstí T. G. Masaryka.

Oslavy 99. výročí vzniku Československa se v západočeské metropoli v sobotu 28. října ponesou ve velkém stylu.

Za symbolických 28 korun, nebo zcela zdarma se lidé dostanou na řadu zajímavých míst včetně muzeí, galerií, historických památek, zahrad i některých sportovišť.

„Otevřeny budou například radnice na náměstí Republiky, Měšťanská beseda, Velké divadlo, běžně nepřístupný Loosův interiér v domě na Klatovské 19, Luftova zahrada a další,“ vyjmenovala některé z atraktivních destinací mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Pro sportovce, jedlíky, umělce i pamětníky
Sportovně založení účastníci se mohou vydat na turistický pochod na rozhlednu Chlum, zabruslit si na zimním stadionu nebo zaplavat v bazénu na Slovanech.

„Areál DEPO2015 bude zase po celý den lákat nejen na festival pouličního jídla, ale i na aktuální výstavy – třeba plzeňského sochaře Benedikta Tolara či fotografky a spisovatelky Anne Erhard,“ doplnila mluvčí Barborková.

Rozmanitou nabídku různých atrakcí doplňují okružní jízdy historických trolejbusů, autobusů a tramvají.

(Kompletní program je k dispozici na webových stránkách metropole.)

Slavnostní den zakončí v 17 hodin vzpomínkové setkání na náměstí T. G. Masaryka, poté bude od 18. hodiny následovat lampionový průvod a v 18.30 hodin ohňostroj.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: