Blog: Svatba se nekoná, nevěsta se zbláznila

17.10.2018
Před dvěma roky jsem v jednom zahraničním časopise (dobře, bylo to na Pinterestu) objevila nádhernou nevěstu s věnečkem, která zrovna zasedala ke svatebnímu stolu s výzdobou ze dřeva, krajky a juty. Rozhodla jsem se, že pokud jednou dojde ke Dni D, moje svatba bude přesně taková.

Letos v květnu jsme stanovili datum obřadu na 22. září 2018, protože bude krásné babí léto, že jo.
Navíc zmáknout přípravy úplně malinké svatby za necelé čtyři měsíce musí být hračka, zvlášť když rozhodně nebudu řešit nějaké extrémní detaily a „vymýšlet blbosti“, jak poznamenal můj snoubenec nad tabulkou v Excelu, kam si začal zapisovat veškeré výdaje.

  Čas plynul a během léta na Facebook každý víkend přibyla další nevěsta s věnečkem, zasedající ke svatebnímu stolu s výzdobou
ze dřeva, krajky a juty.  

S posmutnělým výrazem jsem je pozorovala zejména po nocích, kdy jsem obmotávala režným provázkem desítky skleniček, příborů, smetáček a lopatku, tiskla svatební noviny a rozhodovala se, zda do složených ubrousků vložím myrtu nebo buxus. Můj snoubenec mi, s též posmutnělým výrazem, velmi opatrně připomíná původní plány.

Nervozitu jsem měla stále pod kontrolou, měla jsem krásné šaty, objednané cukroví, vybranou hudbu, moje svědkyně letuška zajištěné volno, předpověď počasí vypadala slibně. Doma probíhala instruktáž zejména nejmladšího člena rodiny, kterému jsme dokonce, zcela nevýchovně, slíbili nepatrnou dobrotu za to, že bude na svatbě hodná, vydrží chvilinku mlčet (nebo alespoň nezpívat U malýho vokýnka, sedí pěkná blondýnka) a nechá si na hlavě ten krááásný věneček. Vše je zalité sluncem a třicetistupňovým vedrem. Pyšně ukazuji kamarádkám své svatební šaty. Můj snoubenec otevírá druhý listy tabulky v Excelu.

 

7 dní do svatby:

Předpověď počasí ukazuje 15 stupňů a polojasno. Spousta lidí okolo má střevní chřipku. Paní cukrářka volala, že má angínu. Buxus na zahradě začíná hnědnout. Ninuška si nechce vzít věneček. Všechny kamarádky mi rozmlouvají svatební šaty. Úžasná návrhářka mi bere míru na nové.
Zkoušíme hudbu. Zní krásně, brečím dojetím.

2 dny do svatby:

Předpověď počasí ukazuje 12 stupňů a slejvák. Obřad po nás byl zrušen kvůli střevní chřipce, kterou mají úplně všichni okolo. Moje svědkyně letuška je v Soulu a její letadlo je rozbité. Mění se počet hostů, chybí mi cedulky ze dřeva, juty a krajky.
Volají mi, že hudba dle mého plánu neklapne. Brečím zoufalstvím.

Noc před svatbou:
Celou noc nespím a k ránu chci vše stornovat. Můj snoubenec mi demonstrativně ukazuje tabulku v Excelu.

2 hodiny po svatbě:
Jsem šťastná. Oknem restaurace občas prosvitnou sluneční paprsky a mně je úplně jedno, že Ninuška už má v sobě třetí lízátko a její věneček leží pod sweet barem. Celý den jsem obklopená těmi nejmilejšími, kteří udělali maximum pro to, aby to nakonec byl opravdu nezapomenutelný den v našem životě.
Ten nádherný pocit přetrvává i druhý den, kdy uléhám se střevní chřipkou.


 

 


Autor: Anička Rádiová

Ukázat další blog tohoto autora


  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.

  • Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
    Chcete o nich vědět mezi prvními?

    Přidejte se k nám na facebooku!

    Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: