Plzeňská zoo má nový rekord, letos už ji navštívilo nejvíc lidí v historii




Rok 2018 přepíše rekord v celkové roční návštěvnosti Zoo Plzeň. Už v listopadu zoologická zahrada zaznamenala nový roční rekord, k 21. listopadu ji navštívilo 464 975 lidí.

"Jaký definitivně rekord bude, to se dozvíme na  Silvestra  k večeru. Dosavadní rekord pochází z roku 2011 a činí 460 969  návštěvníků, tehdy o 128 osob překonal rok 2010," uvedl mluvčí plzeňské zoologické zahrady Martin Vobruba.

V roce 2017 do zahrady v Plzni přišlo 452 762 lidí.  "Stav návštěvníků k 21. listopadu v poledne je již 464 975. Hranice 400 tisíc poprvé padla roku 2007, 300 tisíc v roce 2003," doplnil mluvčí zahrady.

V pořadí českých a slovenských zoo zaujímá ta plzeňská poslední roky 5. místo.

VIDEO: V plzeňské zoo se narodilo vzácné lví mládě. V přírodě je druh vyhynulý

Co všechno k těmto číslům přispívá? "Vzhled a kolekce plzeňské zoo. Marketing, akce a počasí," soudí mluvčí zahrady.

A také neobvyklé expozice jako Království jedu, Česká řeka, Svět v podzemí nebo Asijská zahrada. 

Lidi lákají také úspěšné odchovy mláďat, třeba nosorožci indičtí se dvěma odchovy. V roce 2018 byla odchována i dvojice mláďata lva berberského (psali jsme zde). 

Atraktivní je i třeba rozsáhlý přírodní výběh šelem a primátů.  Letos v zoo vzniklo nové hřiště na statku Lüftnerka, změny prodělala expozice tučňáků a velká voliéra ptáků. "Hitem blízké budoucnosti bude bezesporu expozice Filipíny s motýly a krokodýly," předpověděl mluvčí zahrady. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: