FOTO: Oprava hlavního tahu v Plzni se protáhne. A s ní i komplikace v dopravě




Podle původních plánů se měli nejen řidiči 30. června dočkat částečného zprůjezdnění Studentské ulice v Plzni. Jenomže dělníci při výkopových pracích spojených s pokládkou Boleveckého kanalizačního sběrače zjistili, že kolektor v místě křižovatky Studentská s ulicí Gerská je ve špatném stavu. Oprava se tak protáhne pravděpodobně až do konce listopadu.

První etapa rekonstrukce Studentské ulice na Lochotíně, jejíž součástí byla i stavba Boleveckého kanalizačního sběrače, se kvůli neočekávaným komplikacím s kolektorem protáhne o několik měsíců.

Objížďka pro osobní automobily a MHD povede i nadále obousměrně po ulici Karlovarské, pro nákladní dopravu pak přes Město Touškov, Kozolupy a Křimice.  

Důvod? Při výkopových pracích spojených s pokládkou Boleveckého kanalizačního sběrače stavebníci odkryli kolektor v místě křižovatky Studentská s ulicí Gerská. Při jeho prohlídce se ukázalo, že je v mnohem horším technickém stavu, než stavbaři předpokládali a je nutné ho nejdříve opravit. V kolektoru jsou uloženy horkovody, vodovod a množství sdělovacích kabelů pro sídliště Košutka.

„Nyní je nutné vyprojektovat opravu kolektoru v rozsahu Studentské ulice a poté ho opravit. Křížení kanalizačního sběrače s kolektorem se navíc musí provést technologií štolování, s níž se nepočítalo. Uvedené kroky jsou časově náročné, proto je nutné prodloužit stávající dopravní opatření,“ uvedl Zdeněk Kuťák, ředitel plzeňského Ředitelství silnic a dálnic. 

„Práce na ostatních objektech stavby budou pokračovat bez omezení,“ doplnil Pavel Grisník, vedoucí Odboru investic Magistrátu města Plzně.

Opraven má být přibližně kilometrový úsek od Gerské ulice po vjezd k zimnímu stadion na Košutce. Celá stavba spočívá v úpravě šířkového uspořádání Studentské ulice a navazujících úseků místních silnic.  Má být navýšen počet jízdních pruhů v křižovatce s Gerskou ulicí směrem do centra, budou opraveny stávající zálivy autobusových zastávek včetně vybavení.

Ve Studentské ulici vznikne před křižovatkou s Krašovskou ulicí ve směru z centra nový autobusový záliv a podélná parkovací stání ve Žlutické a Krašovské ulici. Dále dělníci upraví souběžné chodníky s pruhy pro cyklisty, světelná signalizace, veřejné osvětlení a prostranství čekají i sadové úpravy.

Stavba je rozdělena do pěti etap, původně bylo plánováno, že bude kompletně hotová v červnu 2020. Rekonstrukci provádí Ředitelství silnic a dálnic ČR spolu s městem Plzeň a Vodárnou a.s. Celková cena měla být 195 milionů korun.
 


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: