FOTO: Tři desítky nadšenců proběhly Plzní, ti nejlepší poběží štafetu do Pardubic




První tři desítky sportovních nadšenců různých věkových kategorií proběhly i přes vytrvalý déšť ve středu v podvečer pětikilometrovou trasu vedoucí centrem Plzně. Účastníci běhu tak odstartovali třítýdenní akci s názvem Rozběháme Plzeň.

Běžci v zelených dresech tak mimo jiné měli upozornit i na blížící se srpnovou Letní sportmanii Plzeň, již západočeská metropole pořádá. Důvod je prostý - motivovat a inspirovat lidi k aktivnímu způsobu života. 

Rozběháme Plzeň startuje denně až do 16. srpna v 18 hodin na náměstí Republiky. „Zapojit se může každý bez ohledu na věk a výkonnost. Ve skupině se běží volným tempem, takže to zvládnou děti i netrénovaní dospělí. Jde hlavně o to nesedět doma a udělat něco pro svou fyzickou kondici,“ řekl za organizátory metodik sportu Filip Marian z Odboru sportu Magistrátu města Plzně.  

„Běžecký projekt vyvrcholí ve středu 16. srpna, kdy odsud vyběhne štafeta v čele s olympijským medailistou Janem Řehulou a poběží do Sportovního parku v Pardubicích,“ dodal Marian.  

Podmínkou účasti je zakoupení trička Letní sportmanie Plzeň 2017 za 100 korun. "Výtěžek z prodeje triček bude věnován oddělení dětské onkologie ve Fakultní nemocnici Plzeň," dodala mluvčí plzeňské radnice Eva Barborková.

Kromě večerního skupinového běhu si mohou obyvatelé i návštěvníci Plzně vyzkoušet také denně od 12 do 19 hodin na náměstí Republiky lezení a slaňování na lezecké stěně, chůzi po slack-line, zdolávání různých překážek a další atrakce.     

Akce Rozběháme Plzeň je předzvěstí Letní SPORTMANIE Plzeň 2017, která se bude konat od 18. do 27. srpna. V prostoru amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza nabídne největší outdorovou sestavu trampolín v Česku, lanové a lezecké centrum, fit park, dětský koutek, sektory se střeleckými sporty, či třeba vodní svět s wakeboardingem, a paddleboardingem.

"Připraveny jsou také běžecké závody zdatnosti, besedy se sportovci, přednášky o zdravém životním stylu, ranní cvičení a další zajímavosti," dodala mluvčí Barborková.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: