Vodovod, parkoviště a kuchyně, ale i most a školy: plzeňské investice přesáhnou půl miliardy



 01. 03. 2019

Vybudování vodovodu v Koterově, nové parkoviště na Dobřanské či vývařovna pro městský ústav sociálních služeb. Nejen na tyto velké akce plzeňská radnice vyčlenila celkem 590 milionů korun

Uspořené peníze z uplynulých let hodlá plzeňská radnice investovat do výstavby. Tou největší a nejdražší bude odkanalizování a vybudování vodovodu v Koterově.„O kanalizaci usiluje městská část řadu let. Díky tomu, že Plzeň před dvěma lety dokončila Úslavský kanalizační sběrač, vede páteřní kanalizační řad i do Koterova. S budováním by se mělo začít ještě letos,“ vysvětloval radní David Šlouf.

Hned sedmdesát milionů spolkne stavba centrální vývařovny pro městský ústav sociálních služeb. Ukuchtí se tam až dva tisíce jídel denně zejména pro seniory.„Vývařovna by měla vzniknout jako novostavba na městském pozemku v lochotínském areálu domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Kotíkovské ulici,“ doplnil Šlouf.

Skoro na dvacet milionů přijde parkoviště P+R v ulicích Dobřanská a Kaplířova.

Na peníze se mohou těšit i školy, jimž nestačí současná kapacita. „Konkrétně se jedná o 15. základní školu, kde vznikne nástavba, o 22. základní školu, u níž chceme přistavět tělocvičnu, o 26. základní školu, kde je v plánu přístavba a nástavba tělocvičny,“ zakončil radní.

Dočká se i Rooseveltův most. Jeho oprava přijde na 29,5 milionu korun. Také jeho rekonstrukce by měla začít ještě letos.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: