Nejhezčí místa Plzně? V „pocitových mapách“ vede zoo nebo pivovar



 31. 08. 2017

V anketě oblíbených míst západočeské metropole zabodovalo mimo jiné historické centrum i odpočinkové lokality podél řek. Naopak hůře se lidé cítí v okolí vlakového a autobusového nádraží. Bydliště by však Plzeňané neměnili.

Která místa západočeské metropole se jejím obyvatelům líbí, nebo naopak nelíbí? A kde by chtěli bydlet? Právě na tyto otázky odpověděly prostřednictvím dotazníku v květnu a červnu téměř tři tisíce lidí.

„Největším překvapením je celková spojenost s městem. Třetina dotazovaných třeba vůbec neuvedla, kde se cítí nepříjemně,“ řekl k výsledkům technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Podle jeho slov vidí lidé jako nejhezčí lokalitu například centrum metropole, sadový okruh nebo pivovar. Občané a návštěvníci města si oblíbili rovněž odpočinková místa podél řek – plovárnu v Hradišti, původní Městskou plovárnu, Božkovský ostrov, Lobezská jezírka či okolí Velkého Boleveckého rybníka.

„Velmi pozitivně byla hodnocena také zoologická a botanická zahrada,“ doplnil Šindelář.

Nejvíce negativních hlasů naopak obdrželo širší centrum města.

„Pro respondenty je důležitý mimo jiné pocit bezpečí,“ uvedla Irena Vostracká, ředitelka útvaru koncepce a rozvoje města. „V tomto ohledu je špatně hodnoceno zejména okolí hlavního vlakového nádraží, lokality při ulicích Tylova a Husova včetně prostoru před centrálním autobusovým nádražím nebo část čtvrti Petrohrad v okolí ulic Božkovská a Úslavská,“ dodala Vostracká.

Jak sdělila mluvčí města Eva Barborková, zajímavostí je, že na otázku, kde by rádi bydleli, uvedlo mnoho lidí právě místo, kde bydlí.

(Celkové hodnocení „pocitových map“ je k dispozici zde.)


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: