Most generála Pattona je znovu průjezdný. Oprava vyšla na 167 milionů




Plzeňský most generála Pattona se po celkové rekonstrukci znovu otevřel pěším i dopravě. Obnova stavby vyšla na zhruba 167 miliónů korun. Nově mohou řidiči přes řeku projet šesti pruhy.

Od dubna 2017 docházelo na plzeňském mostě generála Pattona k různým dopravním omezením. Ať už to bylo pro auta, tak i pro tramvaje. Nejvytíženější tepna ve městě se v tu dobu připravovala na svou největší rekonstrukci, která vyvrcholila v roce 2018.

„Byla to velmi komplikovaná stavba sama o sobě. Mohu poděkovat za skvělou práci pro nás Plzeňany a nejen Plzeňany, protože toto je nejdůležitější dopravní tepna v našem městě. Na začátku jsme se toho projektu báli, jde o nejrušnější komunikaci spojující severní a jižní Plzeňsko. Ukázalo se ale, že ti, kteří stavbu prováděli, situaci zvládli,“ řekl při slavnostním zprovoznění primátor města Martin Zrzavecký.

Most, který překlenuje řeku Mži, se dnes po roce a půl znovu otevřel. Nově po něm projedou auta v šesti pruzích, což možná zrychlí průjezd západočeskou metropolí.

Náklady na stavbu byly hrazeny ze státního rozpočtu a vyšly na 138 milionů. Plzeň se na stavbě podílela částkou zhruba 40 milionů korun. Za peníze byla opravena tramvajová trať, upraveny chodníky a osazeno nové osvětlení na předmostí. Součástí je také cyklostezka.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: