Plzeň opravuje základní školy. Investuje do nich přes 40 milionů



 03. 08. 2018

Investice do vzdělání se vždy vyplatí. Vědí to také v Plzni. Radnice západočeské metropole v letošním roce přispěje hned čtyřiceti miliony na rekonstrukce škol. Ty tak budou modernější, přitažlivější a jejich provoz bude ekonomičtější.

Výměny oken, oprava sociálních zařízení, ale také kompletní přestavby vybraných objektů. Na mnoha plzeňských školách to vypadá jako na staveništi. Než se do nich děti vrátí, většina oprav už bude hotová.

„Veškeré investice do našich školních budov se snažíme naplánovat tak, aby nezasahovaly do výuky. Obtížné je to ale u těch největších projektů, proto letos například žákům 17. základní školy začaly prázdniny o týden dříve než ostatním,“ vysvětloval primátor Martin Zrzavecký.

Na novou půdní vestavbu se mohou těšit na základní škole v Malické ulici. Pavilon s pěti jazykovými učebnami zase ocení žáci a učitelé na Gymnáziu Františka Křižíka. 26. základní škola před začátkem prázdnin otevřela víceúčelové hřiště. Nového sportoviště se dočká také 14. základní škola v Zábělské ulici. Dalších patnáct milionů pak putuje do Újezdu na přístavbu školní družiny s jídelnou.

Na novinky se ale mohou těšit i žáci řady dalších škol, kam poputuje zbytek ze čtyřicetimilonového rozpočtového balíčku.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: