Přestavba uzlu na náměstí Milady Horákové finišuje. Cena se vyšplhala na 19 milionů




Zlepšení přestupu mezi městskou a příměstskou dopravou. To by měl přinést přestavěný uzel na plzeňském náměstí Milady Horákové. Stavba za devatenáct milionů korun má být v provozu od září. Poté ji ještě čekají dokončovací práce a sadové úpravy.

Tři nové autobusové zálivy pro příměstskou dopravu, dvě místa pro krátkodobé odstavení autobusů, rozšíření celé komunikace, ale také celková úprava okolí. Na tom všem se pracuje od dubna, kdy dělníci poprvé kopli do země.

„V novém autobusovém zálivu na Nepomucké ulici budou ve směru z centra umístěny tři zastávky pro příměstskou veřejnou dopravu a dvě místa pro krátkodobý odstav autobusů. Tyto nahradí stávající zastávky U Školky. Díky přímé návaznosti na trolejbusové a tramvajové zastávky MHD se cestujícím z obcí na jih od Plzně výrazně zkrátí přestup mezi těmito druhy dopravy,“ komentoval úpravy náměstek primátora Petr Náhlík.

Podle náměstka by se měl výrazně zjednodušit přestup na tramvaje a autobusové linky ve směru do Karlova, na Borská pole, Bory a na Doubravku.

Nová zastávka bude obsluhovat celkem dvanáct linek v systému Integrované dopravy Plzeňska. Některé spoje zde skončí, jiné budou pokračovat až na Centrální autobusové nádraží. Tento stav skončí v polovině prosince, kdy bude dobudován přestupní uzel na Hlavním nádraží. Právě tam pak budou linky končit.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: