Venkovní bazén na Lochotíně startuje letní sezonu. Slovany počkají na vhodné počasí



 24. 04. 2019

Milovníci venkovního koupání už se v Plzni brzy dočkají. Lochotínský venkovní areál plánuje otevření 1. května. Toto datum se kvůli dotaci z Evropské unie ani nemůže měnit. Jinak je tomu v případě bazénu na Slovanech. Tam bude provozovatel čekat na vhodné počasí. I tento areál projde postupnou proměnou.

Více než sedmimilionová dotace na opravu lochotínského bazénu z Evropské unie ho nejen pomohla zatraktivnit pro návštěvníky, ale také jasně stanovila datum otevření. To proběhne bez ohledu na počasí 1. května. V ten den tedy mohou přijít první milovníci venkovního koupání.

„Tento projekt plní funkci rozšíření turistické nabídky pro návštěvníky v letní sezoně, a tak napomáhá zvýšit atraktivitu města. Zároveň také uvádí povinný provoz od 1. května do 30. září,“ komentoval náměstek primátora Roman Zarzycký.

Na Lochotíně budou mít lidé k dispozici také dětské brouzdaliště, kiosek s dřevěným posezením a slunečníky či plastová lehátka. V letošním roce zde město hodlá investovat ještě dalších více než šest milionů korun na opravu vzduchotechniky.

Opravy čekají také na slovanský bazén. V srpnu bude hotová obnova kotelny a výměníku, která bude sloužit novému dětskému bazénu. Odstartuje také přestavba stávajícího dětského bazénu na společné šatny s kabinkami a turnikety. Kompletně hotovo by mělo být na konci roku 2020.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: