VIDEO: Kříženec Pišta má na páníčky smůlu, pořád se tak vrací do útulku



 19. 03. 2018

Kříženec jezevčíka se jménem Pišta prožívá vskutku psí život. V plzeňském psí útulku je už od roku 2017, mezitím se několikrát dostal do rukou nových "páníčků". Jak se ale ukázalo, s nimi pes spíše trpěl.

Pišta – hodný kříženec, kterému osud zrovna moc nepřál. Do plzeňského útulku se dostal již v lednu roku 2017, kdy jeho život nebyl lhostejný oznamovatelce, která se k večeru spojila s operačním oddělením v touze pomoci hladovému a vyhublému pejskovi.  Téměř rok pak čekal Pišta na náruč milujícího pána či paničky.

Do útulku pro zvířata v nouzi si začátkem ledna přišel pro jednoho ze psů třiadvacetiletý mladík. S Pištou si hned padli do oka. „Mysleli jsme si, že Pišta jde konečně do dobrých rukou a bude o něj s láskou postaráno.“ řekl vedoucí útulku Petr Kokoška.

Nikdo však nečekal, že přesně za měsíc dostaneme telefonické oznámení, že nový majitel se psem přebývá v mrazivém počasí v autě. Muž pak k celé věci uvedl, že je ve složité životní situaci, ale že si shání zaměstnání a ubytování a přislíbil, že Pištu odveze k bratrovi do Tanvaldu, kde o něj bude postaráno do doby, než se bude moci o Pištu řádně starat.

Uběhlo pouhých šest dní a vedoucímu útulku se na stole opět rozezvonil telefon. Žádnou veselou zprávu však nepřinášel. Mladý muž svůj slib nesplnil a nadále s Pištou přebýval ve vozidle, kde navíc hlasitě pouštěl hudbu. Strážníci na místě zjistili, že pes potřebuje veterinární péči, neboť měl zánět v uších, avšak majitel psa jej nebyl schopen z finančních důvodů zajistit. Pišta proto putoval zpět do útulku, kde se jej ujali ošetřovatelé.  

K našemu překvapení se za další tři dny dostavil původní osvojitel křížence se slovy, že o Pištu velice stojí, že si našel zaměstnání a ubytování, což doložil potvrzením. Jelikož vše nasvědčovalo tomu, že skutečně šlo nejspíše o krátkou složitou životní situaci, kterou mladý muž dokázal rychle vyřešit v touze mít opět po svém boku svého čtyřnohého kamaráda, byl mu Pišta v dobré víře opět vydán.

O měsíc později, díky všímavosti oznamovatelky, která se o osud Pišty zajímala již v minulosti, se str. Kokoškovi rozdrnčel opět telefon. Ale ani tentokrát nezvěstoval dobrou zprávu.

Pišta k mání přes inzerát za 2 tisíce

Pišta byl objeven na jednom z inzertních serverů za dva tisíce korun s odůvodněním, že majitel není schopen se o pejska postarat. „Nevěřil jsem svým uším.“ řekl vedoucí útulku, který okamžitě vzal telefon do ruky a začal vytáčet telefonní číslo majitele Pišty s výzvou, aby psa vrátil zpět do plzeňského útulku. Mladý muž přislíbil, že Pištu přiveze během tří hodin. Avšak ani tento slib nesplnil.

Následným šetřením vedoucí útulku Petr Kokoška zjistil, že Pišta je umístěn v útulku Azyl pes ve Frýdlantu, kam jej přivezla Městská policie Tanvald, kterou kontaktovala blízká příbuzná osvojitele psa. Uvedla, že majitel psa jej nechal v bytě, dva dny se již neobjevil a oni se o něj nemohou starat.

„Osud Pišty mi není lhostejný a hned jsem věděl, že tahle to nenechám.“ řekl vedoucí útulku. Po domluvě s útulkem Krásný les Pištu vedoucí plzeňského útulku vyzvedl a převezl zpět do Plzně, do místa, které je mu alespoň známé a kde na něj všichni čekali s otevřenou náručí. 

"Doufejme, že Pišta nalezne skutečně milujícího člověka, který se dokáže o něj řádně postarat, tak aby znova nemusel prožívat „život pod psa," dodala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: