FOTO: Hromadná nehoda čtyř aut zastavila v noci dálnici D5 u Plzně



 14. 07. 2017

Srážka dvou dodávek a dvou osobních aut zablokovala v noci na pátek dálnici D5 u Nýřan ve směru na Prahu. Kvůli této nehodě museli hasiči ve spolupráci s policií celou dálnici uzavřít.

Nehoda čtyř aut v noci na pátek kolem čtvrt na jednu ráno zcela zablokovala dopravní tepnu na Prahu . Na 92. kilometru dálnice D5 nejprve dostal smyk dvounápravový přívěsu na přepravu automobilů, který byl naložen.

Ten se nakonec převrátil se a zůstal ležet na boku. Do něj pak zezadu narazila další dodávka. A dálnice se zastavila. 

K nehodě vyrazili plzenští hasiči s kolegy z Nýřan. "Z jedné havarované dodávky hasiči vyprostili bez použití vyprošťovacího zařízení zraněnou osobu. Poskytli jí první pomoc a pečovali o ni do příjezdu zdravotnické záchranné služby," uvedla mluvčí hasičů Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Tato hromadná nehoda si podle informací záchranářů vyžádala celkem tři zraněné. 

U všech havarovaných aut pak také hasiči provedli protipožární opatření a zlikvidovali pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny.

Škoda způsobená hromadnou nehodou byla odhadnutá téměř na milion korun. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: