FOTO: Tramvaj na Košutku jezdí po nové trati. Celá oprava vyšla na 400 milionů



 01. 08. 2017

Město dokončilo třetí fázi přestavby a modernizace tramvajové tratě Karlovarská. Všechny tři etapy stály dohromady skoro 400 milionů korun. Dělníci kompletně vyměnili koleje, trolejové vedení i upravili zastávky. Naopak zrušen byl podchod.

Rekonstrukce tratě tramvajové linky číslo 4 ve směru na Košutku je u konce. Třetí a poslední část opravy technicky zastaralé dráhy vyšla město na 85 milionů korun.

„Dokončili jsme dlouhodobou investici cílenou na zkvalitnění veřejné přepravy. Rekonstrukce zvýšila bezpečnost provozu i pro chodce a rovněž snížila dopad negativních vlivů dopravy na okolí,“ uvedl primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Práce na téměř kilometr dlouhém úseku odstartovaly v září 2016. V listopadu 2016 byl zahájen zkušební provoz nové tramvajové tratě, kolaudace stavby se uskutečnila v první polovině července 2017.

Podle technického náměstka Pavla Šindeláře zahrnovaly opravy kompletní výměnu kolejí, trolejového vedení a úpravu tramvajových zastávek.

„Zrekonstruována byla také silnice mezi zastávkami Severka a Plzeňka. Zrušili jsme podchod u zastávky Plzeňka a vybudovali nová parkovací místa,“ popsal náměstek Pavel Šindelář. „Změn k lepšímu si mohou lidé všimnout rovněž na křižovatkách Gerské ulice s Manětínskou a Kralovickou, kde je upravené signalizační zařízení,“ dodal Šindelář.

Tramvajová trať linky číslo 4 ve směru na Košutku patří dlouhodobě mezi nejvyužívanější. Do předešlých dvou etap její opravy investovalo město 312 milionů korun.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: