Břehy Mže spojuje v Plzni nová lávka, povede tudy cyklotrasa z Paříže do Prahy




O most bohatší je západočeská metropole. Přes řeku Mži se v Plzni klene nová lávka, která spojuje břehy mezi Předními Skvrňany a Radčicemi. Na lávku navazuje nový, bezmála půl kilometru dlouhý úsek cyklostezky. Ta tudy provede cyklotrasu z Paříže do Prahy.

Nová lávka ulehčí cyklistům, kteří dosud museli využívat frekventované silnice vedoucí od Kalikovského mlýna do Radčic. A navazující cyklostezka přijde vhod i in-line bruslařům a příznivcům procházek. Nová lávka navíc bude vítanou zkratkou i ze sídliště Skvrňany k zoologické zahradě. 

„Nová trasa spojuje Radčickou ulici u křižovatky u zoologické zahrady s polní cestou vedoucí z Předních Skvrňan do Radčic. Nový úsek cyklostezky je 401 metrů dlouhý, lávka měří 29,9 metru,“ řekl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

A v budoucnu by po lávce měla vést i mezinárodní cyklotrasa pro kolaře přijíždějící do Plzně od Hracholuské přehrady.  „Konkrétně by po ní měla v budoucnu vést mezinárodní cyklotrasa číslo 37, která je součástí cyklotrasy Paříž – Norimberk – Plzeň – Praha. 

Díky nové lávce povede k zoo podél ulice Pod Vinicemi. A poté přes louky, napříč přes alej Kilometrovka, kolem bývalého Výstaviště, po lávce přes Mži, až k východišti cyklotras před Sokolovnou ve Štruncových sadech v centru Plzně.

„Systém tras podél řek i nových lávek podle mého názoru pomůže k tomu, že nám bude počet cyklistů růst,“ uvedl při slavnostním otevření nové lávky plzeňský primátor Martin Zrzavecký.

Vybudování nové lávky s napojující cyklostezkou vyšlo plzeňskou radnici na zhruba 6,84 milionu korun bez daně. V Plzni je v současné době přes 75 kilometrů stezek pro chodce a cyklisty se společným či rozděleným provozem. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: