Přes sociální síť nabízel k pronájmu byt v Plzni, klíče do zámků ale nepasovaly




Dvaačtyřicetiletý muž nabízel na sociální síti k pronájmu byt v Plzni. Když však podepsal se zájemcem nájemní smlouvu a vyinkasoval 15 tisíc korun, nájemníkům vydal klíče, které od zámků pronajatého bytu nepasovaly. Teď pronajímateli hrozí až čtyři roky vězení.

Nové bydlení v plzeňské Kralovické ulici si vyhlédli zájemci na jaře na sociální síti, kde byt nabízel k pronájmu dvaačtyřicetiletý muž. Dokonce se v bytě byli společně i podívat a zájemce se rozhodl si byt pronajmout. 

Sepsali tedy dohodu o pronájmu a zájemce vyplatil pronajímateli zálohu čtyři tisíce korun. "Doplatek nájemného činil 9 000 korun, avšak došlo k jeho krátkému zpoždění, proto podvodník požadoval jeho zvýšení o 2 tisíce korun," uvedla mluvčí policie v Plzeňském kraji Veronika Hokrová.

Tak se také v polovině dubna stalo a majitel bytu společně se zájemcem podepsali dohodu. Tu si předali společně s klíči, které měly být od bytu a dalších prostor v domě.

"Stejného dne se poškozený nájemník chtěl dostat do bytu, ale zjistil, že ani jeden klíč k němu nepatří," dodala mluvčí policie

Policie nyní už majitele bytu, který si tak přišel na 15 tisíc korun, obvinila z podvodu, za ten mu hrozí až 4 roky vězení.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: