Plzeň ožije desetidenní sportovní akcí, lákadlem bude i obří sestava trampolín



 16. 08. 2017

Západočeskou metropoli čeká od pátku do neděle následujícího týdne deset dní plných sportu. Program odstartuje akrobatka na laně a pak už návštěvníci mohou těšit na více než týden atrakcí, padesátky nejrůznějších sportovních disciplín nebo besed se slavnými osobnostmi – jen namátkou: druhý nejsilnější muž světa Tkadlčík, hokejista Jeřábek či mistr světa v kickboxu Vondráček.

V pátek v osm hodin večer odstartuje v amfiteátru za obchodním centrem Plzeň Plaza desetidenní sportovní akce pro celé rodiny.

„Akce naváže na úspěšný Olympijský park, který loni za šestnáct dní navštívilo zhruba 110 tisíc lidí,“ řekla mluvčí magistrátu Eva Barborková s tím, že náklady na letošní projekt byly zhruba 5,5 milionu korun.

Při zahájení projde po laně ve výšce 25 metrů nad hlavami diváků jedna z nejlepších highlinerek Anna Kuchařová a hned na to se ze střechy obchodního centra spustí plzeňský primátor Martin Zrzavecký.

„Těším se, až si na vlastní kůži vyzkouším adrenalinové slaňování ze střechy obchodního domu i další atrakce,“ uvedl primátor.

Na návštěvníky čeká více než padesátka stanovišť s nejrůznějšími sporty rozdělenými do deseti sekcí. Jsou jimi vodní svět, lezecké a lanové centrum, fit park, sporty pro handicapované, střelecké sporty, kolektivní sporty, pálky a rakety, atletika, sporty na kolech a bojové sporty.

Vstup na zahájení, stejně jako na všechny akce Sportmanie, je zdarma.

Desítky atrakcí či besesedy a autogramiády se slavnými osobnostmi

Lákadlem pro návštěvníky bude bezpochyby Jump Aréna, největší outdoorová sestava trampolín o rozměru 30 krát 15 metrů. Lidé se mohou zúčastnit také běžeckých překážkových závodů Predator Run, kam je podle informací přihlášeno kolem dvou tisíc účastníků.

„Na letošní organizaci se podílí šedesát sportovních klubů z Plzně a okolí. Připraveno je i každodenní ranní cvičení pod dohledem profesionálních lektorů a další zajímavosti,“ sdělil radní pro oblast sportu Petr Chvojka.

Sportovní program doplní každý den odpoledne besedy se sportovními osobnostmi.

„Přijede jeden z nejlepších světových lezců a trojnásobný mistr světa Adam Ondra, dále český strongman a druhý nejsilnější muž světa ve střední váze Jiří Tkadlčík,“ zmínil sportovní metodik magistrátu Filip Marian.

„Sportovní psycholog a kouč Marian Jelínek vystoupí společně s novou posilou Montrealu Canadiens Jakubem Jeřábkem a mistrem světa v kickboxu Petrem Vondráčkem, představí se třeba také olympijský medailista v triatlonu Jan Řehula,“ vyjmenoval další známé osobnosti Marian.

Návštěvníci se mohou těšit také na řadu autogramiád, například s fotbalisty či hokejisty.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: