Opilec si v Plzni ustlal v cizím sporťáku. Nadýchal skoro 4 promile



 15. 08. 2017

Opilý dvaačtyřicetiletý cizinec si vyhlédl bílý sporťák zaparkovaný v Husově ulici v Plzni. Ten se mu zalíbil natolik, že ačkoliv mu vůz nepatřil, do vozu se usadil a nastartoval. Toho si však všiml náhodný svědek, který ke zjevně opilému muži přivolal policisty. Těm muž s téměř čtyřmi promile v krvi sdělil, že prý nastartoval omylem.

Sportovní vůz ford se natolik zalíbil jednačtyřicetiletému cizinci, že neodolal chuti se v něm usadit. A to ani přesto, že mu vůz nepatří. 

A tak v sobotu před půl devátou večer do vozu zaparkovaného v Husově ulici nasedl a "omylem" i auto nastartoval. Toho si ale všiml náhodný svědek, který přivolal policii. 

"Hlídka ve voze nalezla a zadržela 42letého cizince v okamžiku, kdy se mu vůz podařilo nastartovat," uvedla mluvčí policie v Plzeňském kraji Hana Štefflová.

A protože byla na cizincovi patrná silná opilost, dali mu policisté dýchnout. "Poté, co přístroj ukázal závratnou hodnotu 3,76 promile, převezli jej strážci zákona k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici," uvedla mluvčí policie.

Jak se pak ukázalo, majitel vůz opustil, aniž by auto uzamknul. 

"Další kuriozitou byl fakt, že se opilci během ukládání ke spánku uvnitř vozu podařilo tento motorový prostředek nechtěně nastartovat. Policistům následně řekl, že byl unavený a ve voze si chtěl jen odpočinout," dodala mluvčí policie.

Protože muž nezpůsobil majiteli auta žádnou škodu, bylo jeho jednání policií kvalifikováno jako přestupek.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: