Nezastavitelná Plzeň neztratila ještě ani bod, se Zlínem však měla na mále




Zlínští fotbalisté navštívili v dohrávce sedmého kola fotbalové HET ligy půdu Viktorie Plzeň. Do úvodu zápasu vletěla domácí Viktorka jako vichřice a Ševci měli co dělat. Na vítězné body však nedosáhli, avšak domácí pořádně potrápili. Viktorka zatím od prvního kola neztratila ani bod a pokračuje tak v úspěšné jízdě.

Přestože Ševce od většiny katastrof drží skvělý gólman Dostál, plzeňskou vichřici v úvodu zápasu pohlídat nedokázal. V úvodních minutách ještě podržel šanci Hejdy, kterého nemohl přímo před sebou přehlédnout.

Na tečovanou střelu od Koláře už ve 12. minutě nedosáhl. Další gól přidal v 15. minutě Krmenčík, který odhlavičkoval míč z rohového kopu přímo do brány. Dostál se tak jen marně natahoval po míči, kterému už nijak nezabránil.

Domácí fotbalisté však drželi míč z větší části před zlínskou bránou a několikrát si mohli ještě pojistit vedení nad hostujícím Zlínem. Dva góly mohl mít například na svědomí Kopic.

Hosté ale z hřiště před koncem prvního poločasu neodcházeli s prázdnou. Ve 43. minutě Ekpai trefil domácího zadáka Hájka a míč skončil v domácí bráně.

Druhý poločas už naznačoval tomu, že se Ševci nechtějí vrátit domů bez bodu a bojovali ze všech sil. Najednou byl Zlín lepším týmem a Viktorce nejednou zavařili.

Vyrovnání mohli mít na svědomí Traoré a  Vukadinovič, ti nechali Kozáčika se alespoň trochu zpotit.

Zlín měl na mále získat alespoň bod, a šance na vyrovnání byly téměř centimetrové. Tři body si však Viktorka pohlídala a přidala si další čárku do prozatimní neporazitelnosti letošní podzimní části.

Branky: 12. Kolář, 15. Krmenčík - 43. vlastní Hájek


Autor: Adéla Kroužílková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: