Kometa otočila bitvu s Plzní v prodloužení a udržela se na prvním místě



 08. 10. 2017

Tříbrankovou ztrátu musela dotahovat Kometa v Plzni. Po vyrovnání byl hrdinou Martin Erat, díky kterému si Brno odvezlo dva body.

Kometa to proti plzeňským Indiánům neměla dvakrát lehké už kvůli dvěma nově zraněným – Ondřeji Němcovi a Janu Hruškovi. Po osmi minutách hry už prohrávala 2:0. Poprvé se trefil Tomáš Mertl, druhý gól přidal Petr Straka. „Všude jsme byli o krok pozadu, Plzeň nás přehrávala,“ řekl Tomáš Svoboda v televizním utkání.

Dominik Kubalík si navíc k asistenci přidal ještě gól ve dvanácté minutě – 3:0. „Hodně jsme zvýšili hlas a muselo přijít nové mužstvo,“ řekl Vojtěch Němec České televizi.

Hostující celek také skóroval, ale kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti branka nemohla být uznaná. „Chtěli jsme hrát jednoduše, aby gólman moc neviděl. V obraném pásmu jsme nebyli důrazní,“ řekl Tomáš Mertl České televizi.

I kvůli tomuto incidentu musel Alexandra Hyláka v bráně střídat Lukáš Sochůrek. Doktor prozradil České televizi, že se jedná o zranění kolene.

Kometa chvíli po začátku druhé třetiny přece jen „legálně“ skórovala, a to v přesilovce. Snižoval Martin Erat – 3:1.

I když začátek zápasu nebyl pro hosty zrovna nejšťastnější, Kometa dokázala během tří minut srovnat. Nejdřív Tomáš Svoboda snížil, po něm Vojtěch Němec přidal vyrovnávací branku – 3:3. „Klíčové bylo, že jsme nepolevili a napadali. Střídání předtím jsem zlomil hokejku, ta nová tak dobře nepružila, ale padlo to tam, “ dodal Němec.

Obrat měl Leoš Čermák na hokejce, o pár milimetrů to nevyšlo. Zazvonila tyč.

Nedáš dostaneš. I to v neděli platilo. Přesilovku využil díky teči před bránou Tomáš Mertl – 4:3.

Martin Erat započal akci na vyrovnávací gól. Do prázdné zakončil opět Svoboda – 4:4. „Přesilovky sehráli hodně dobře, hlavně tu poslední,“ dodal Mertl.

Pár vteřin před koncem, navíc ještě v oslabení se proti Čiliakovi rozjel Dominik Kubalík. Kdyby s ním jel ještě nějaký kolega, byl by to gól do odkryté brány a jisté tři body. Takhle se prodlužovalo. „Polevili jsme a bude nás to hodně mrzet,“ dodal Mertl.

Dva body si nakonec odvážela Kometa díky gólu Martina Erata. Kometa porazila Plzeň 5:4 po prodloužení. „Po první třetině nám do zpěvu moc nebylo. Byla tragická. Ukázali jsme, že se z toho nepoděláme. A že dokážeme otáčet zápasy i se soupeři jako je Plzeň,“ řekl Tomáš Svoboda.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: