Šoférovi z Polska předpisy nic neříkaly. Pak v Plzni nadýchal přes jednu promile



 13. 01. 2018

V pátečních dopoledních hodinách si strážníci všimli řidiče, co měl těžkou nohu na plynu, značek si nevšímal, ba dokonce jel i v protisměru. Když Poláka zastavili, byl z něj cítit alkohol a posléze nadýchal přes jednu promile. Prý vezl kamaráda domů.

Vůz zaujal strážníky před půl pátou ráno, když vysokou rychlostí projel z náměstí Republiky do ulice Rooseveltova, kde je zákaz vjezdu. Na oči jim ale přišel ještě podruhé.

"Po chvíli ho strážníci viděli, jak projel z ulice sadů 5. května do Pražské ulice v protisměru, kde porušil následně další zákaz vjezdu," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

To už si ale podezřelého řidiče strážníci zastavili. "Šestadvacetiletý muž původem z Polska se při kontrole podrobil dechové zkoušce, jelikož z jeho dechu byl cítit alkohol," pokračuje mluvčí.

Polák nadýchal nejprve 1,12 promile, později při opakované dechové zkoušce 1,16 promile. "Na otázku proč jel rychle a nerespektoval dopravní značky, se dostalo strážníkům odpovědi, že jen vezl kamaráda domů," dokončila mluvčí s tím, že záležitost si poté převzala státní policie.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: