Vysokoškoláci v Plzni jdou s dobou. Budou se učit ovládat drony



 28. 02. 2018

Plzeňská vysoká škola připravila pro studenty svých technických fakult speciální certifikovaný program. Ten se zaměří na technologie a létání dronů. Po složení zkoušek budou mít nárok na dodatek k diplomu.

Drony, bezpilotní letouny, se stávají čím dál populárnějšími. Trend sleduje i Západočeská univerzita v Plzni.

Ta otevře certifikovaný výukový program je zaměřen na studenty technických fakult Západočeské univerzity. Začíná v letním semestru. Posluchače seznámí s informacemi o bezpilotním létání, aktuální legislativou, konstrukcí dronů a samozřejmě přijde na řadu i samotná letecká praxe.

„Studenti absolvují výcvik v prostorách naší testovací letecké plochy v areálu bývalé Reodepony,“ řekl Tomáš Cholinský ze Správy informačních techologií města Plzně.

Obsah vzdělávání odpovídá požadavkům Úřadu pro civilní letectví. Ty musí absolvovat každý, kdo se chce stát profesionálním pilotem. Absolventi tohoto programu získají certifikát, který se vydává formou dodatku k diplomu. Měl by držitelům pomoct zvýšit uplatnitelnost na trhu práce či napomoct při rozjezdu vlastního podnikání, a to nejen na území Plzeňského kraje.

„Pokud chceme v Plzni specializované společnosti s vyšší přidanou hodnotou, které vytváří svým pracovníkům kvalitní podmínky, musíme zde mít technicky zdatné odborníky, jejich budoucí zaměstnance,“  doplnil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Podle primátora Martina Zrzaveckého je cílem tohoto západočeského města podpora výzkumu, vývoje a inovací. Do této kategorie drony bezesporu spadají.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: