K vyzvednutí dětí z družin poslouží rodičům čip. To má přinést větší bezpečí



 04. 04. 2018

Novinkou na vybraných zapojených plzeňských školách bude vyzvedávání dětí s pomocí čipu. Rodiče uvidí, kde se dítě momentálně nachází. Družinářky naopak poznají, kdo a pro koho přišel. Systém má pozitivní odezvu. Zájem o něj je veliký.

Zvýšit bezpečnost při vyzvedávání dětí pomůže nový systém, který zavádí vybrané plzeňské základní školy.  O novinku, kterou město představilo v rámci projektu Smart City Plzeň, je na školách podle plzeňské radnice velký zájem a těší se velmi pozitivnímu ohlasu.

Celý princip spočívá v tom, že příchozí rodič, sourozenec či jiný příbuzný, který dítě může vyzvednout, za pomocí přiložení čipu oznámí svůj příchod. Informace se zobrazí družinářce, která dítě buď doprovodí, nebo ho upozorní na odchod z družiny. Rodič navíc vidí, kde se potomek momentálně nachází. Což například v případě, že je ještě na obědě, uvolňuje napětí dospělých. Ti vědí, že musí čekat a nejsou nervózní.

Aplikace dále umožňuje například vyblokování určitých hodin, kdy není možné dítě vyzvednout.

„V posledních letech se jednoznačně mění pohled na bezpečnost ve školách. Doba, ve které žijeme, a incidenty, jejichž počet bohužel obecně roste, si žádají naši ostražitost a maximální snahu o snížení rizik. Tento systém je dalším krokem k většímu pocitu bezpečí rodičů, ředitelů škol a pedagogů,“ komentoval zavedení systému primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Systém si hradí školy z vlastního rozpočtu, město zajišťuje výhodnější podmínky u dodavatelů a technické zázemí pro instalaci. Prozatím se předpokládá využití na zhruba dvaceti plzeňských školách.

Čipová karta stojí 100 korun, které slouží jako vratná záloha. Využít lze také Plzeňskou kartu. Registrace do tohoto programu stojí 50 korun.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: