FOTO: Místo jednoho psa devět. Fenka od neplatiče v útulku porodila osm štěňat



 06. 04. 2018

Smutný příběh má za sebou fenka křížence staforda Sindy, která nyní vyhlíží lepší budoucnost v plzeňském útulku, Tam se dostala ještě s jedním psem stejného "chovatele" poté, co se jejich třicetiletý majitel musel vystěhovat z bytu, protože neplatil nájem. Se psy potom přežíval v lese. Fenka po převezení do útulku porodila osm štěňat.

Osud zrovna oběma, fence křížence staforda Sindy a kříženci staforda Anakinemovi moc nepřál. Se svým pánem žili zpočátku v bytě na Denisově nábřeží. V září ale z něho muž dostal soudní výpověď, neboť neplatil nájem.

"Bez souhlasu majitele bytového domu pak i se zvířaty pobýval asi tři dny v uzamčeném bytě. Venčit je prý chodil údajně jen ve večerních hodinách, aby nebyl nikým v nemovitosti viděn.  Vše se provalilo, když na městskou policii zavolal správce domu, který měl podezření, že se muž odstěhoval a v bytě zanechal obě zvířata bez potravy, vody a nikdo je nevenčí," uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. 

Po vystěhování našli všichni společné útočiště v lesním porostu v provizorním přístřešku se stanem. Ve čtvrtý říjnový den místo jeho pobytu kontrolovali strážníci. V lese nalezli přivázanou samotnou fenku a psa. Následně poté zastihli v místě jejich třicetiletého majitele. Dušoval se, že je ve složité životní situaci, kterou se snaží řešit a zvířata nechává samotné jen po dobu, kdy je v zaměstnání," uvedla mluvčí městské policie.

Uplynulo pár měsíců a strážníci se s oběma psy znovu setkali.  Na linku městské policie zavolala ve středu 28. března ráno žena, která je nalezla samotné volně pobíhat v ulici K Cihelnám.  "Šestiletá fenka Sindy byla v posledním stádiu březosti. Původního majitele se nezdařilo vůbec kontaktovat, telefon nebral. Týden na to porodila fenka štěňata," dodala Pužmanová.

Osm štěňat stráví ještě několik týdnů v teple a v bezpečí karantény. Čeká je nezbytné očkování a odčervení a až povyrostou, budou nabídnuta případným zájemcům k adopci.


 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: