Sloni na Mži? Plzeňská ZOO plánuje další rozšíření o 14 hektarů



 13. 04. 2018

Na nová a mezi lidmi nesmírně atraktivní zvířata se může těšit plzeňská ZOO. Rada města schválila její rozšíření. Projekt Sloni na Mži se nyní dostává do další fáze. Rok a půl potrvají projekční práce.

Čtrnáct hektarů bude zabírat nový prostor u řeky Mže. Jeho významnou část chce plzeňská zoologická zahrada vyhradit pro slony indické.

„Pro projekt město vykupovalo pozemky jihovýchodně od stávajícího areálu zahrady, které odděluje ulice Pod Vinicemi. Město se pokusí získat dotaci ze Státního fondu životního prostředí, přičemž předpokládá, že vhodný dotační titul by se mohl najít v příštím programovacím období,“ uvedl náměstek plzeňského primátora Martin Baxa.

Celá plocha bude rozdělena do tří částí, které budou přibližovat vybrané zeměpisné oblasti. Pro slony bude vyhrazeno zhruba 3,5 hektaru.

„Z pohledu chovaných zvířat bude stěžejním a zároveň i největším slon indický, tomu také bude věnována i prostorově největší část expozic. Ta bude dělena ještě na prostor pro samce a samice s eventuálně mláďaty,“ přiblížil ředitel zahrady Jiří Trávníček.

Plzeň se stane šestým městem České republiky, kde budou sloni k vidění. Nyní se nachází v Praze, Ústí nad Labem, Liberci, Ostravě a Zlíně.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: