FOTO: Dvojí odchyt plzeňských strážníků. Zachraňovali želvu a uvízlého kocoura



 07. 05. 2018

Dvojitou záchranu života si na své konto v uplynulém týdnu připsali plzeňští strážníci. Nejprve zachránili před přejetím volně pobíhající želvu. Pak vyprostili uvízlého kocoura.

Dispečink plzeňských strážníků přijal v minulém týdnu hlášení o volně pobíhající želvě na Kotíkovské ulici v Lochotíně. Na místo byla vyslána hlídka strážníků. Ti nalezli želvu nádhernou v trávě, kde spokojeně lezla. Vzhledem k tomu, že se k ní nikdo nehlásil, ji muži zákona odvezli do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici.

K druhému výjezdu byla hlídka vyslána do Úslavské ulice. V prostoru Domovinky uvízl malý kocour.

„Zvíře bylo vyděšené. Mříž nešla otevřít. Proto strážníci ze skupiny pro odchyt přivolali své kolegy, kteří mají speciální vybavení a společnými silami se jim jí zdařilo otevřít tak, aby ji nepoškodili. Jeden ze strážníků vlezl poté po žebříku dolů a zvíře z šachty nezraněné osvobodil,“ uvedla k výjezdu tisková mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Následně bylo zjištěno, že malý kocour patří seniorům ze zdejšího stacionáře. O to větší radost pak měli jak strážníci, tak senioři, kteří ho postrádali.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: