Plzeňská „Šedivka“ se pyšní novým hřištěm. Změkčené podloží šetří klouby



 07. 06. 2018

Novým univerzálním hřištěm se může pyšnit plzeňská 11. základní škola, kterou znají lidé jako Šedivku. Moderní sportoviště navíc šetří klouby uživatelů. Gumové podloží zmírňuje tvrdost dopadů.

Borská 11. základní škola se konečně dočkala vytoužené rekonstrukce hřiště. Radnice do přestavby investovala více než jeden a půl milionu korun. Za ty se podařilo objekt kompletně zmodernizovat.

Hřiště je vhodné například na pozemní hokej, fotbal, florbal, házenou či tenis. Jeho unikátnost bude spočívat v podloží. Pod kobercem je položena guma. Ta tlumí dopady a tím pádem i šetřit klouby uživatelů. Ty jsou v případě sportovců, kteří se pohybují odmala na tvrdých površích, v brzkém věku velmi opotřebované.

„Jak ta hřiště dožívají, tak se je postupně snažíme obnovovat, rekonstruovat. Tady už byla skutečně potřeba obnovy akutní, a já jsem ráda, že se to podařilo,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Herinková při slavnostním otevření.

Podle ředitelky školy Vladimíry Holé bude hřiště využité od rána do večera. Vzhledem ke zvýšené hodinové dotaci tělocviku na druhém stupni je toto sportoviště spolu s tělocvičnou pro školu naprosto nezbytné. Děti zde mají až pět hodin tělocviku týdně namísto obvyklých dvou.

Hřiště krom gumy v podloží nabízí i jiné unikáty. Mantinely jsou opatřeny tlumícím prvkem proti odrazu míčků. Zároveň snižují hlučnost. Nový je také plot. Využívat jej budou nejen děti, ale i lidé po skončení vyučování. Škola nabízí možnost pronájmu hřiště.

Jeho rekonstrukce trvala čtyři měsíce.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: