Na Jiráskově náměstí v Plzni bude o desítky stromů víc. I kvůli suchu




Minimalizace kácení stromů, naopak navýšení množství zeleně by měl zajistit projekt přestavby Jiráskova náměstí v Plzni. Vítězný návrh je nyní podpořen odbornou studií.

Hospodaření s dešťovou vodou a s tím spojená prosperita vysázených stromů na náměstí. Právě na tomto konceptu bude nově postaveno plzeňské Jiráskovo náměstí.

„Připomínky některých obyvatel ke kácení na Jiráskově náměstí nás motivovaly k tomu, pokusit se řešení posunout ještě o něco dál. Neslevilo se z požadovaných funkcí, které má revitalizace náměstí přinést, a to včetně snahy vytvořit stávajícím i novým stromům takové podmínky, aby nestrádaly,“ vysvětloval náměstek primátora Pavel Šindelář.

Na náměstí dojde ke zmenšení betonové růžice u kostela, přibydou nové stromy v prostorách bývalé trolejbusové točny. Celkem bude na náměstí o čtyřicet stromů víc než doposud. Správnost tohoto kroku potvrzuje i takzvaný index modrozelené infrastruktury, tedy světově uznávaná odborná analýza.

Její výsledky budou Plzeňanům předneseny na setkání s obyvateli Plzně ve čtvrtek 13. září od 17 hodin právě v parku na Jiráskově náměstí.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: