Plzeň přidá další úsekové radary. Ten v Plaské svůj účel plní



 21. 08. 2018

Zklidnit dopravu ve vybraných lokalitách a zabránit masivnímu překračování povolené rychlosti. Takové jsou důvody pro umisťování úsekových radarů v Plzni. Ten stávající svůj účel plní. Nyní přibydou další.

Plaská ve směru do města, Folmavská, Koterovská a U Seřadiště. To jsou vybrané ulice, v nichž se do konce roku objeví úsekové radary. Doplní tak fungující radar v Plaské ulice na výpadovce na Most.

„Za tři toky provozu našeho prvního úsekového měření se podařilo danou lokalitu velmi zklidnit. Řidiči zpomalují a neohrožují chodce, zejména rodiče s dětmi,“ komentoval funkčnost radaru na Plaské primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Podle něj město v žádném případě nechce primárně vybírat peníze od řidičů za pokuty, ale chce zvýšit bezpečnost v úsecích, kde je vyšší rychlost nebezpečná. Úseky jsou viditelně označené značkou, na zemi je patrná bílá čára označující začátek a konec měření. I samotný radar je viditelný zdálky.

„Rychlost se v Plaské snížila. Výjimečně tam už teď někdo jede více než osmdesátkou, což byla dříve běžná praxe,“ pochvaloval si Aleš Průša z odboru bezpečnosti a prevence kriminality.

V rámci výběrového řízení se městské policii podařilo vysoutěžit výrazně nižší částku za instalaci a provoz, než původně očekávala. Například připojení v Koterovské ulici vyjde na dva miliony korun.

Do konce roku 2019 by pak měly přibýt také radary v ulici Edvarda Beneše, Karlovarské a Sukově. Všude obousměrně.

 

 

 

 

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: