FOTO: Student z Plzně boří s knoflíky zavedené pořádky ve světě módy



 01. 10. 2018

Mladý Tadeáš Kapic vytváří ve své firmě Butono trička protkaná knoflíky. Ze studentského nápadu se postupně stal reálný podnik, jenž je připravený čelit výzvám volného trhu.

K opravdové knoflíkové revoluci se dopracoval mladý Plzeňan Tadeáš Kapic se svou přítelkyní Markétou Zrostlíkovou, když začal proti zavedeným módním pořádkům šít po tričkách knoflíky.

O něco později se dozvěděl o možnosti zaujmout se svým nápadem v líhni podnikatelských talentů s názvem Soutěž a podnikej.

„O Soutěž a Podnikej se Tadeáš jednoho dne dozvěděl od absolventky pilotního ročníku tohoto programu a hned ten večer podal přihlášku. Kdysi předtím si Tadeáš uvědomil, že knoflíky na triku jsou docela fajn,“ představil Tadeáše spoluzakladatel Podnikej a Soutež Martin Vítek.

Po celý průběh programu mu hlavní motivací sloužila jeho přítelkyně a nyní i obchodní partnerka Markéta. Po jejich společné snaze přenést vizi knoflíků na triku do reality se ze studentského nápadu postupně stal produkt připravený změnit český trh s oblečením.

Propagační kampaň byla fiasko

„Poté, co Butono oslnilo porotce jak v pražském, tak i celorepublikovém finále soutěže pro mladé podnikatele, Tadeáš a jeho nyní již pětičlenný tým byl připraven čelit novým výzvám. K těm patřilo i první fiasko knoflíkové značky v podobě jejich neúspěšné propagační kampaně,“ popsal těžké začátky firmy Martin Vítek.

Zpětné názory Tadeášových partnerů a i prvních zákazníků se nejspíš zasloužily o vytvoření velice zajímavé značky. Od osobitého marketingu na sociálních sítích až po unikátnost každého knoflíkového ornamentu. Nyní se značce Butono na sociálních sítích dostává více pozornosti než kdykoliv jindy.

Vítěz pražského finále Soutěž a Podnikej se svým týmem pečlivě buduje budoucnost knoflíkové revoluce. Jejich dlouhodobým plánem je automatizace.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: