Přestřelku s Indiány vyhrálo Brno. Kašpar dvakrát skóroval



 30. 10. 2018

Patnácté kolo v Plzni přineslo spoustu gólů, zvlášť v první třetině. Brněnští profitovali ze Zaťovičova nájezdu a rozjíždějící se posily Kašpara, který doposud Kometě svými góly pomáhal především v nájezdech.

Kometě se opět zopakoval začátek zápasu. Díky dvěma brankám, z nichž jeden vstřelil Martin Zaťovič z trestného střílení, vedla již 2:0, avšak Plzeň rychle zareagovala a snížila.

Rychlá odpověď se povedla také Brnu v poslední minutě první třetiny. Za stavu 2:2, do kterého přivedl svůj tým David Stach, bleskově vrátil Kometě vedení Lukáš Kašpar – 2:3. V tomto utkání se tak mohl konečně těšit ze svého gólu, který nepadl z nájezdu.

Byl to však tým Plzně, kdo mohl v úterý otevřít skóre. A to hned v první desetiminutovce. Jakub Kindl ale pouze nastřelil pravou tyč. Totéž se povedlo také jeho spoluhráči Janovi Eberlemu v padesáté minutě.

Když ani on ani jiní nevyrovnali, poslal plzeňský trenér Martin Straka brankáře Dmitrije Milchakova na střídačku a domácí zkoušeli power-play. Z něj přece jen gól padl, ale právě do prázdné plzeňské brány. Svůj druhý gól v zápase si připsal Kašpar.

Kometa se výhrou nad Plzní 4:2 posunula na třetí místo, bodový příděl má však totožný jako druhý Liberec. Před první Spartou, která má však o zápas víc, ztrácí pouhé tři body.

Zato Plzeň je po patnáctém kole šestá a má stejně bodů jako Zlín, který v úterý vyhrál nad Litvínovem. A právě na ten ztrácí Indiáni dva body.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: