FOTO: V plzeňské Škodovce hořelo a hrozil výbuch prachu. Škody se vyšplhaly k půl milionu korun



 17. 12. 2018

Hořící spojnice střech dvou hal v areálu plzeňské Škody zaměstnala v neděli hasiče. Ti museli zasahovat ve výšce patnácti metrů. Reálně navíc hrozil výbuch prachu. Způsobená škody se vyšplhala na půl milionu korun.

Vysokotlaké hasicí zařízení Cobra se dostalo do akce v neděli v jednu hodinu odpoledne, kdy plzeňští krotitelé požárů zasahovali v areálu Škody Plzeň. Tam je přivolali zaměstnanci, kteří nahlásili, že se vzňala spojnice střech dvou hal.

„V době příjezdu hasičů se na místě nacházeli pracovníci firmy, kteří ukázali ohnisko požáru. To se nacházelo ve výšce zhruba patnácti metrů, na spojnici střech dvou hal. Prohořívala tam boční stěna objektu a bylo vidět začínající požár střechy,“ popisoval prvotní okamžiky zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Velitel zásahu následně rozhodl o vypnutí přívodu plynu a elektrického proudu. Zásah byl ztížený také z důvodu, že se v místě nacházely dvě žhnoucí pece.

„Ohniska se nacházela ve vrstvě prachu, který žhnul. Tím, jak odpadával z ocelových nosníků, zakládal další nová ohniska,“ doplňoval Poncar.

Krom přivolání posil z Košutky došlo také na zalarmování dobrovolných hasičů, kteří měli sloužit jako záloha pro případ rozšíření požáru.

Žhnoucí prach museli hasiči srážet proudem na zem a tam teprve dohašovat. I kvůli tomu existovalo reálné riziko výbuchu. K tomu však nakonec nedošlo. Zasahovat tak nakonec nemuseli ani dobrovolníci.

Příčina požáru je v šetření. Škody se vyšplhaly na půl milionu korun.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: