Opilí patnáctiletí kluci vzali auto rodičům a vyrazili na výlet. Divokou jízdu ukončili strážníci



 27. 12. 2018

Poměrně dlouhý seznam prohřešků si během večera na svátek svatého Štěpána připsala na svůj účet dvojice patnáctiletých mladíků v Plzni. Nejen že se opili, ale navíc usedli za volant auta, které bez dovolení vzali rodičům jednoho z nich. Vše pak završili jízdou vysokou rychlostí. Tu utnulo až zastavení hlídkou strážníků.

Říká se tomu mladická nerozvážnost a zažil ji snad každý. Ovšem i chlapecké „blbnutí“ má své meze. To se ovšem nedá říct o tom, co předvedli dva patnáctiletí chlapci ze západočeské metropole. Vánoční prázdniny si chtěli užít tak trochu po svém.

„Řidič, posilněn alkoholem, neunikl pozornosti borským strážníkům. Upozornil na sebe vysokou rychlostí, když jel směrem od Radobyčic k Tyršovu mostu a vozidlem málem vjel do příkopu. Hlídka proto okamžitě zapnula světelné a zvukové výstražné zařízení s nápisem stop, aby vozidlo zastavila,“ popisovala mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Když muži zákona chtěli zkontrolovat řidiče, nebylo vlastně koho. Mladý šofér totiž přeskočil sedačku a usadil se vzadu. Strážníkům nejprve lhal, že neřídil.

„Po chvilce se k řízení vozidla přiznal, ale uvedl, že žádné doklady u sebe nemá a řidičský průkaz nevlastní. Jelikož po vystoupení z vozidla mladík šel vrávoravou chůzí, podrobil se dechové zkoušce, kde byla naměřena hodnota 1,61 promile alkoholu v dechu,“ doplnila mluvčí Pužmanová.

Spolujezdec předložil technický průkaz s tvrzením, že auto patří jeho otci a tomu ho vzal bez dovolení. Celý případ si tak k došetření převzali přivolaní republikoví policisté.  

                        


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: