Louka či sportoviště. Lidé se vyjádřili k budoucnosti okolí Vejprnického potoka



 10. 01. 2019

Skoro pět stovek dotazníků týkajících se okolí Vejprnického potoka odevzdali Plzeňané na radnici západočeské metropole. Zapojili se hlavně lidé z dotčené lokality, tedy ze Skvrňan, Slovanského údolí a Zátiší. V údolí potoka chtějí venkovní sportoviště, dětské hřiště či pobytovou louku.

Poměrně velký zájem vzbudilo dotazníkové šetření plzeňské radnice týkající se budoucnosti Vejprnického potoka. Svůj názor připojilo skoro pět stovek plzeňských obyvatel.

„Počet Plzeňanů, kteří vyplnili dotazník, dokládá, že lidé mají zájem o prostředí, v němž žijí, a chtějí se zapojit do jeho utváření. Více než polovina z dotazovaných vyjádřila také ochotu osobně se zapojit do realizace úprav v údolí Vejprnického potoka,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

Názory lidí se velmi často shodovaly s představami radnice. V údolí Vejprnického potoka si přejí vybudování pobytové louky, dětského hřiště či venkovního sportoviště.

„Většina odpovědí se shoduje s našimi předpoklady a záměry. Zároveň jsme díky dotazování zjistili i další zajímavé informace, které nám mohli sdělit pouze místní. I to byl jeden z důvodů, proč jsme je také do projektu revitalizace zapojili,“ doplnila ředitelka útvaru rozvoje města Irena Vostracká.

Lidem podle šetření vadí hlavně nepořádek a neupravené prostranství v okolí potoka. S tím je spojen i menší pocit bezpečí. Zmíněna také byla možnost vybudování cyklotrasy či venkovní posilovny.

„Své dětství jsem prožila ve Slovanském údolí. V zimě bruslení na Bombě, v létě jsme si hráli v lesíku. Protože zde bydlela babička s dědou, chodila jsem se k nim občerstvit. Letos jsem se sama stala babičkou a přála bych si, aby si i vnuk mohl jednou užívat pěkného, bezpečného prostředí se spoustou možností využití,“ uvedla v dotazníku jedna z obyvatelek Zadních Skvrňan.

Informace z dotazníků předalo město zhotoviteli studie oživení okolí Vejprnického potoka. Ke studii se lidé budou moct vyjádřit v únoru letošního roku.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: