Doubravku ohlídají strážníci na elektrokolech, vybavili je i svítilnami s laserem




Budou rychlejší, pohyb po rajonu pro ně bude snazší a díky tomu také zvládnou odvést více práce. Řeč je o strážnících z plzeňské Doubravky, kteří se mohou pyšnit novou výbavou - elektrokoly. K nim navíc dostali také svítilny, jež nebudou sloužit jen k zastavování aut, ale díky laseru i k ověření pravosti bankovek.

Netradiční dopravní prostředky pomohou ve službě plzeňským strážníkům. Vyrazí do terénu na elektrokolech. Díky nim budou pohyblivější, rychlejší a „pochůzka“ pro ně bude taky méně náročná.

„Kola jsou pohodlná a pro strážníky příjemná. Maximální rychlost, při které při jízdě motor „pomáhá“, je 25 kilometrů v hodině. Při překročení této rychlosti se asistence elektromotoru vypne,“ popisovala mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Díky dvěma novým kolům se strážci zákona dostanou i do míst, kam nezajedou auty. Vyrazit tak mohou na cyklostezky, do chatových oblastí či je využijí jako doprovod při různých závodech. „Do výbavy dostali strážníci ještě jiné pomocníky. Zastavovací svítilny, které neplní jen funkci svítilny k zastavování vozidel. Disponují totiž ultrafialovým světlem, s jehož pomocí lze ověřit pravost bankovek,“ dodala Pužmanová.

Spolu s ním se mohou nově pyšnit také laserovým dálkoměrem. Kompletní výbava přišla na 100 tisíc korun. I díky tomu bude v Plzni zase o něco bezpečněji.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: