FOTO: V Plzni plánují rekonstrukci sportovního areálu za víc než čtvrt miliardy




Nově vybavená a opravená ubytovna s wellness a výtahem, nová malá tělocvična, restaurace nebo parkoviště. To vše je v plánu postavit a zrekonstruovat v následujících dvaceti měsících ve sportovním areálu Prokopávka v Plzni. Na tuto první etapu však má později navázat etapa druhá.

Ze sportovního areálu Prokopávka bude na následujících dvacet měsíců staveniště. Rekonstrukce tří propojených budov ubytovny, tělocviční haly a nástavby dvou podlaží se střechou bude stát více jak 183 milionů korun.

Vzniknout má moderní restaurace, recepce, kanceláře, šatny, prostory pro wellness, sklady, společenská místnost a nový kabát dostanou i pokoje ubytovny. V budově přibude také výtah.

„Zrekonstruujeme všechna tři podlaží. V prvním zrevitalizujeme restaurační zařízení včetně zázemí, bude tam recepce, kancelář a technické zázemí. Ve druhém budou pokoje, každý s vlastním sociálním zázemím a dále prostory pro wellness a masáže. Ve třetím budou pouze pokoje s vlastním sociálním zázemím. Druhé a třetí podlaží bude vybaveno společnou kuchyňkou a sklady prádla,“ řekl náměstek primátora Roman Zarzycký.

Na fotbalovém hřišti si budou moci hráči sednout na čtyři střídačky, obnoví se také světelné tabule se skóre a fotbalové branky. Krom toho zde má vzniknout in-linová dráha, malá tělocvična a parkoviště pro 59 aut.

„Parkoviště bude včetně sedmi míst pro osoby s omezenou schopností pohybu a jednoho parkovacího stání pro autobus. Počítá se s úpravou povrchu příjezdové komunikace, vznikne také nová malá jednopodlažní tělocvična o zastavěné ploše 471 metrů čtverečních a čtyři metry široká in-linová dráha o délce 302 metrů. Zbudována bude také přístupová ocelová rampa pro pěší v délce 122 metrů,“ řekla Karolina Fric, vedoucí magistrátního oddělení sportovišť.

To vše zahrnuje první etapu proměny sportovního areálu Prokopávka. Připravena je však také etapa druhá, která město vyjde na zhruba 80 milionů korun. Tehdy má vzniknout letní restaurace, víceúčelové hřiště se čtyřmi hracími plochami s pískem pro beach volejbal, nafukovací hala, dětské hřiště, dva antukové kurty pro tenis a další. S proměnou se počítá také v okolí areálu. Dokončen má být sad a chodníčky pro pěší kolem hřišť.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: