FOTO: V plzeňské zoo se narodila zebra. Pojmenovali ji Dibi, africky zlato



 05. 10. 2017

Po čtrnácti měsících, přivedla na svět v plzeňské zoo své další mládě klisna Cuanza. A opět samičku. Poprvé však s novým hřebcem Kayesem. Chovatelé mládě pojmenovali Dibi.

Klisna Cuanza přivedla s novým partnerem, hřebcem Kayesem, na svět v plzeňské zoo klisnu Dibi. Rozšířili tak společně chov zeber Chapmanových v Plzni.

"Chovatelé říkají mláděti Dibi, což v Africe znamená zlato či zlatá látka," prozradil mluvčí plzeňské zoologické zahrady Martin Vobruba.

Zebry jsou v Plzni chovány od roku 1974 a množí se od roku 1977.

"Naše stádo je tvořeno klisnami Zairou a Cuanzou původem ze Zoo Bojnice a hřebcem Kayesem. Mladá Cabiri z roku 2016 je dcerou našeho předchozího hřebce Benta," dodal mluvčí zoo.

Mláďata z let 2013 a 2014 v plzeňské zahradě naposled nesla krev dlouholetého zasloužilého, dnes již nežijícího hřebce Hopa.

"Ten se zasloužil o dobrou polovinu mláďat zeber Chapmannových v Plzni, celkem jich již bylo více než šedesát," dodal mluvčí Vobruba.

Dalších asi 25 potomků zde měl i jiný poddruh zebry stepní, zebra Böhmova.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: